24-04-2020

Trouwen in ”coronatijd”. Dit woord is inmiddels niet meer weg te denken uit de geschiedenis. Als je naar de persconferentie luistert en te horen krijgt dat je je bruiloft niet kan vieren zoals je er al 1,5 jaar na toeleeft is dat best een klap in je gezicht. Wat ga je nu doen? De bruiloft helemaal verzetten of toch voor de wet trouwen en het feest later geven? Een dilemma voor veel bruidsparen. Harald & Paulien gingen voor de laatste optie en trouwden voor de wet op 24.04.2020. Als alles meezit hopen ze hun feest te geven op 9 oktober 2020 en gaan dan ook in hun trouwkleren.

Toch ondanks alle regels was het een ontzettend mooi feest! Ik neem jullie mee naar afgelopen vrijdagmorgen waar ik begon bij mijn broertje Harald: de bruidegom. Hij is de tweede die uit huis vertrekt. Iedereen was al uit bed en Harald stond klaar om zijn kleren aan te doen. Voor deze dag kreeg Harald een prachtig horloge van Paulien met de tekst: ”Kom je op tijd?” Hoe leuk is dat!

M’n zusje Esther is kapster in opleiding en wat een geluk dat ze iedereen zo mooi kon verzorgen. Na een paar foto’s ben ik naar Paulien gegaan en alles was daar al mooi versierd. Paulien deed haar make-up en haar zelf en had een mooie witte jurk gekocht voor deze dag. Zo was ze echt de bruid!

Toen mocht Harald eindelijk zijn bruid ophalen, toch wel spannend ondanks dat ze allebei andere kleding aan hadden. Toen Harald zijn Paulien vastpakte zei hij: ,,Onze dag vandaag he, onze dag..”

Op naar de locatie voor een prachtige shoot! Wat een ontzettend mooi licht hadden we en het was al zo warm! We hadden drie kwartier ingepland voor een korte mini sessie en dat was goed te doen. Harald is gek van Volkswagen en rijdt een mooie donkerblauwe golf (zit in de familie ;p) en wat is er nou leuker dan rijden in je eigen auto op je trouwdag? Prachtige bloemen aan de spiegels, de auto helemaal gepoetst en je ziet direct dat het een trouwauto is.

Na de shoot zijn we naar Herberg Nuwenspete gegaan waar de ceremonie zou plaats vinden. Tijdens de ceremonie stonden de stoelen 1,5 meter uit elkaar en trouwambtenaar Gerrit zorgde voor een heerlijk ontspannen sfeer. Daarna hadden we nog een soort korte kerkdienst waarbij het stel de zegen mocht ontvangen en werd ook de huwelijksbijbel overhandigd.

Als verassing hadden de ceremoniemeesters gevraagd aan alle gasten om een korte video van hun zelf op te nemen en hier hebben ze één grote video van gemaakt. Deze lieten ze zien na de kerkdienst en toen kwamen echt even alle emoties los. Vrienden, familie, collega’s die je normaal zo dicht bij je hebt, maar nu al weken niet hebt gezien hebben speciaal voor jou een boodschap achter gelaten, dat is toch geweldig?!

Hierna gingen we wat groepsfoto’s maken en dan zouden Harald & Paulien gaan lunchen bij Paulien thuis en daarna dineren bij Harald thuis. Ze dachten dan ook dat ze na het diner naar huis zouden gaan en hun dag voorbij was. Dit was niet het geval, als verassing hadden de ceremoniemeesters geregeld dat er meer dan 50 auto’s, scooters en motors langs reden om hen te beladen met liefde en cadeautjes! Dit was zó ontzettend geslaagd en maakte de hele dag compleet!


Kleding bruid: Swing
Sieraden bruid: Cluse
Haar en make-up bruid: Bruid zelf
Kleding bruidegom: Young men’s shop
Horloge bruidegom: Hugo Boss
Kapper en make-up daggasten: Zusje Esther van Dieren/BARBIEREN ;p
Videograaf:
 Lambert Grolleman
Trouwambtenaar: Gerrit Wagensveld
Locatie: Herberg Nuwenspete
Bloemen: Jannie Beijeman bloemen
Voorganger: Ds. David ten Voorde
Ringen: Miekes Sieraderie
Ceremoniemeesters: Rob & Arnita vd Spek